مواد مخدر، یکی از بزرگترین چالش‌های اجتماعی و حقوقی در سراسر جهان به‌شمار می‌آید. در این راستا، مواد مخدر شیشه یکی از نمونه‌هایی است که به‌طور گسترده در جوامع مختلف به‌کار گرفته می‌شود و اثرات جدی برای جامعه، به‌خصوص جوانان و نوجوانان دارد. در این متن، قصد داریم به معرفی و بررسی جرم مواد مخدر شیشه پرداخته و بر آثار و پیامدهای حقوقی و اجتماعی استفاده از مواد مخدر شیشه اشاره کنیم. شناخت بهتر شیشه و پیامدهای آن به عنوان یکی از مواد مخدری که به‌تازگی جایگاه خود را در بازار مواد مخدر پیدا کرده است، از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این متن با وب سایت مریم جلالی به عنوان بهترین وکیل مواد مخدر در مشهد، به تأثیرات قانونی و جرمی استفاده از آن به ویژه در قوانین مخدرهای محلی و بین‌المللی، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

جهت دریافت مشاوره از وکیل مواد مخدر مشهد تماس بگیرید.

آشنایی با شیشه

شیشه یا مت آمفتامین، یکی از داروهای محرک است که در مصرف غیرقانونی به‌عنوان ماده مخدر استفاده می‌شود. این ماده با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به شیشه، کریستال و یخ اشاره کرد. از آنجا که این ماده از خانواده آمفتامین‌ها است، اثرات محرک آن برای مصرف‌کننده قابل توجه بوده و نیاز به وکیل در تهران در این مورد بسیار ضروری است. مصرف شیشه، اثراتی شدیدی بر روی سیستم عصبی مرکزی دارد. این دارو باعث افزایش فشارخون و ضربان قلب، تحریک‌پذیری، کاهش اشتها، بی‌خوابی، توهم، تشنج و حتی مرگ می‌شود. تأثیرات مخرب آن به‌گونه‌ای است که حتی می‌تواند به شکل غیرقابل برگشت باشد و در برخی موارد می‌تواند منجر به مرگ شود. مدت تاثیر این ماده بین دو تا چهار ساعت است، اما اثرات روانی و جسمی آن ممکن است به مدت بیشتری ادامه یابد. برای اثبات بی گناهی در حمل مواد مخدر می‌توانید از خانم مریم جلالی کمک بگیرید. شیشه می‌تواند به‌صورت تزریقی، خوراکی و تدخین مصرف شود که هر کدام از این روش‌ها تاثیرات متفاوتی بر روی بدن دارد. به‌طور کلی، مصرف این ماده بدون نظارت پزشکی، می‌تواند آسیب‌های به شدت جبران‌ناپذیری را برای فرد به‌وجود آورد و تحت هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود. همچنین اگر نمی‌دانید یک گرم شیشه چند سانت است، می‌توانید به همین وب سایت مراجعه کرده و از مشاوران حرفه‌ای ما کمک بگیرید.

قیمت هر گرم شیشه در سال ۱۴۰۳

بر اساس گزارش‌های میدانی و تحلیل منابع خبری غیررسمی، قیمت هر گرم شیشه در سال ۱۴۰۳ بین ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان در نوسان است. این تفاوت قیمت به عواملی مثل منطقه فروش، کیفیت ماده، نحوه توزیع و میزان خلوص آن بستگی دارد.

در برخی مناطق مرکزی یا استان‌هایی که کنترل امنیتی بالاتری دارند، قیمت‌ها به سمت بالاتر میل می‌کند. در حالی‌که در مناطق مرزی یا مناطقی با تراکم مصرف بالا، گاهی قیمت‌ها پایین‌تر گزارش می‌شود اما کیفیت نیز معمولاً پایین‌تر است.

جرم شیشه از نظر جرم‌شناسی و قانون (حقوقی)

در حقوق کیفری ایران، شیشه یا همان مت‌آمفتامین یکی از مواد مخدر صنعتی و بسیار خطرناک محسوب می‌شود. بنابراین، هرگونه فعالیت مرتبط با این ماده، جرم تلقی شده و مجازات بسیار سنگینی دارد. در این زمینه، کمک گرفتن از یک وکیل مواد مخدر در تهران تا حد زیادی به شما کمک خواهد کرد.

حکم شیشه در سال 1404

چند گرم شیشه حکمش چیست؟ جرم مواد مخدر، به‌ویژه شیشه یا مت‌آمفتامین، یکی از سنگین‌ترین جرایم در قوانین ایران محسوب می‌شود. در سال 1404 نیز مانند سال‌های گذشته، حکم شیشه در ایران به‌عنوان یک تهدید جدی برای سلامت عمومی و امنیت جامعه شناخته شده و قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای آن در نظر گرفته شده است. بسته به مقدار، نوع نگهداری یا توزیع، حکم شیشه می‌تواند متفاوت باشد؛ از چند سال حبس تا حتی حکم اعدام شیشه در موارد گسترده‌تر.

در ایران، جرم مواد مخدر شیشه نه‌تنها شامل تولید و توزیع می‌شود، بلکه جرم حمل شیشه نیز با مجازات‌های سنگینی همراه است. برای مثال، اگر فردی بیش از مقدار مشخصی از این ماده را حمل کند، امکان دارد مشمول مجازات اعدام شود. این سؤال که چقدر شیشه اعدام دارد؟ پاسخ مشخصی ندارد، چون قانون بسته به نوع پرونده، سابقه فرد و میزان ماده کشف‌شده تصمیم می‌گیرد، اما به‌طور کلی، مقدار بیش از ۳۰ گرم می‌تواند پرونده را وارد فاز جدی کیفری کند.در حالی که قیمت هر گرم شیشه در سال 1404 ممکن است به‌طور مستقیم با مجازات قانونی مرتبط نباشد، اما میزان ماده مکشوفه و نحوه استفاده یا توزیع آن، نقش اصلی در تعیین نوع مجازات دارد. بنابراین، آگاهی از قوانین مربوط به جرم حمل شیشه و مشورت با یک وکیل کیفری در غرب تهران، برای افرادی که به هر شکل با این موضوع درگیر هستند، حیاتی است.

جرم مواد مخدر شیشه در سال 1403

حکم حمل و نگهداری شیشه؛ از چند گرم تا چند کیلو چقدر مجازات دارد؟

چند کیلو شیشه اعدامه؟ حمل و نگهداری حتی مقادیر اندک ماده مخدر شیشه طبق قانون، جرم محسوب می‌شود و بسته به مقدار کشف‌شده، سابقه کیفری متهم و سایر شرایط پرونده، مجازات‌های متفاوتی دارد. از جریمه نقدی و شلاق گرفته تا حبس و حتی اعدام. در ادامه جزئیات احکام مربوط به مقادیر مختلف را ببینید:

حمل و نگهداری ۵ سانتی‌گرم شیشه: حکم ۵ گرم شیشه چیست؟ این مقدار معمولاً به‌عنوان حداقل در نظر گرفته می‌شود. مجازات آن شامل جریمه نقدی و ضربات شلاق تعزیری است.

جرم دو گرم شیشه: گرچه میزان آن کم است، اما همچنان جرم محسوب می‌شود و ممکن است متهم به شلاق تعزیری و جریمه نقدی محکوم شود. قاضی با درنظر گرفتن شرایط تصمیم‌گیری می‌کند.

حکم یک گرم شیشه: برای یک گرم شیشه، قانون مجازات‌های خفیف‌تری همچون جریمه نقدی و شلاق پیش‌بینی کرده، اما در صورت تکرار، ممکن است شدیدتر شود.

حکم ۱۰ گرم شیشه: برای حمل ۱۰ گرم شیشه که بین ۴ تا ۱۵ گرم قرار دارد، مجازات شامل حبس ۵ تا ۸ سال، جریمه نقدی بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال و شلاق تعزیری بین ۳۰ تا ۷۴ ضربه خواهد بود.

حکم ۲۰ گرم شیشه: بین ۱۵ تا ۳۰ گرم شیشه، قانون مجازات‌هایی شامل حبس ۱۰ تا ۱۵ سال، جریمه نقدی ۴۰ تا ۶۰ میلیون ریال و شلاق بین ۳۰ تا ۷۴ ضربه را پیش‌بینی کرده است. درواقع حکم ۳۰ گرم شیشه فرقی با 20 گرم ندارد.

حکم ۲۰۰ گرم شیشه: در قانون تفاوت معناداری بین حکم 100 گرم شیشه و 200 گرم وجود ندارد؛ چون از آستانه ۳۰ گرم به بالا، حکم اعدام قابل اجراست. این موارد تحت عنوان مفسد فی‌الارض بررسی می‌شود و اموال به‌دست آمده نیز مصادره می‌گردد.

حکم ۱ کیلو شیشه: داشتن یا حمل بیش از ۳۰ گرم تا یک کیلو شیشه نیز همچنان شامل حکم اعدام می‌شود. تفاوت خاصی میان حکم نیم کیلو، یک کیلو یا حتی کمتر از آن (اگر عمدی و در سطح توزیع باشد) وجود ندارد.

جرم دو کیلو شیشه: برای این مقدار، فرد به عنوان مفسد فی‌الارض شناخته شده و مجازات آن اعدام و مصادره اموال است. در این سطح نیز، نظام قضایی تفاوتی میان یک، دو یا چند کیلو قائل نمی‌شود.

حمل و نگهداری ماده مخدر شیشه حتی در مقادیر بسیار کم نیز طبق قانون، جرم محسوب می‌شود و بسته به میزان ماده، سابقه کیفری و نقش فرد (مصرف‌کننده، توزیع‌کننده یا سرکرده باند)، مجازات‌هایی از شلاق و جریمه نقدی تا حبس و حتی اعدام دارد. این قوانین سختگیرانه مشابه با مواردی نظیر جرم مواد مخدر هروئین بوده و هدف آن مقابله جدی با تهدیدات ناشی از مواد صنعتی است.

مصادیق تحقق جرم مواد مخدر شیشه

مصادیق تحقق جرم مواد مخدر شیشه

جرم حمل و نگهداری مواد مخدر شیشه در جامعه با توجه به افزایش تقاضا برای این ماده مخدر به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. افراد معتاد به این ماده، برای تامین نیازهای خود به هر طریقی از جمله دریافت مواد مخدر شیشه از توزیع‌کنندگان مشخص اقدام می‌کنند. در نتیجه، افراد متخلف پس از تشخیص و دستگیری توسط نیروهای انتظامی، مورد محاکمه قرار می‌گیرند و در صورت اثبات جرم، به مجازات‌های قانونی محکوم می‌شوند. علاوه بر حمل و نگهداری، جرم توزیع مواد مخدر شیشه نیز جبران ناپذیر است. در صورت دستگیری شخصی که مواد مخدر شیشه را به مصرف‌کنندگان عرضه کرده باشد، او به‌عنوان متخلف از جرم حمل و توزیع مواد مخدر شناخته می‌شود و مورد پیگرد قضایی قرار می‌گیرد. به‌علاوه، مواردی نیز وجود دارد که در آن‌ها یک گروه یا باند افراد به‌صورت گسترده مواد مخدر شیشه را تولید و حمل می‌کنند. این افراد با استفاده از وسایل نقلیه مختلف، مواد تولید شده را به شهرهای دیگر منتقل می‌کنند. این فعالیت‌ها در صورت انجام در داخل کشور، به‌عنوان جرم حمل مواد مخدر شیشه و در صورت انجام به‌خارج از کشور، به‌عنوان جرم قاچاق محسوب می‌شود. با توجه به ماهیت وسیع این جرم، افراد متخلف ممکن است به‌عنوان سردسته‌های یا اعضای باندهای تولید و توزیع مواد مخدر شناخته شوند. این افراد پس از دستگیری، مورد محاکمه قضایی قرار می‌گیرند و در صورت اثبات جرم، به مجازات‌های سنگین قانونی محکوم می‌شوند.

مجازات توطئه در مورد جرم مواد مخدر شیشه

در مورد جرم حمل مواد مخدر شیشه و توطئه‌های مرتبط، یکی از مسائلی که بسیاری از جوامع با آن مواجه هستند، پیدا کردن مواد مخدر در وسایل متعلق به دیگران یا جاسازی آن‌ها در مکان‌هایی که افراد بیگناه در آن‌ها حضور دارند است. برخی از افراد به دلایل مختلف، اغلب به دلیل اختلافات شخصی یا همچنین انتقام، تلاش می‌کنند شخصی را به‌ عنوان متهم جرم حمل مواد مخدر شیشه جلوه دهند. این اقدامات می‌توانند تا حدی بسیار جدی شوند که متهم  وسایل مربوط به استعمال مواد مخدر یا حتی مقداری از ماده مخدر شیشه را در جیب یا کیف فرد مورد نظر قرار دهد. وقتی که این مواد یا وسایل مرتبط با استعمال آن‌ها در کیف فرد مورد نظر پیدا شود، صاحب کیف به‌ عنوان متهم شناخته می‌شود. در صورتی که او بتواند ثابت کند که این مواد به او تعلق نداشته است، قاضی به برائت او حکم خواهد داد. یافتن وسایل مرتبط با استعمال ماده مخدر شیشه در کیف یا جیب دیگران یک جرم است. شخصی که می‌خواهد دیگری را به‌ عنوان مجرم جلوه دهد، مقداری از ماده مخدر شیشه را در جیب لباس او قرار می‌دهد. اگر این فرد در حین عبور از یک خیابان توسط مقامات شناسایی شود، ممکن است به دلیل جرم مواد مخدر شیشه مورد سوال قرار بگیرد. در صورتی که او بتواند بی‌اطلاعی خود را از این موضوع ثابت کند، قاضی به برائت او حکم خواهد داد. فردی که ماده مخدر شیشه را در کیف یا جیب فرد دیگری قرار داده است، ممکن است به حداکثر مجازات مرتکب این جرم محکوم شود، که این مجازات معمولاً بسیار سنگین است.

مجازات حمل شیشه در صورت تکرار جرم 

در قانون مبارزه با مواد مخدر، تکرار جرم حمل شیشه مجازات‌های سنگین‌تری به‌دنبال دارد. اگر فردی برای بار دوم مرتکب حمل یا نگهداری شیشه شود و مقدار آن کمتر از ۳۰ گرم باشد، مجازات او یک و نیم برابر حالت عادی خواهد بود. در صورت تکرار برای بار سوم، این مجازات به دو برابر افزایش می‌یابد. اما اگر مجموع وزن ماده مخدر شیشه‌ای که فرد در دفعات مختلف حمل کرده به ۳۰ گرم یا بیشتر برسد، دیگر صرفاً به عنوان تکرار جرم شناخته نمی‌شود؛ بلکه فرد به عنوان مفسد فی‌الارض تلقی شده و به اعدام و مصادره کلیه اموال ناشی از جرم محکوم خواهد شد. این موضوع نشان می‌دهد که حتی مقادیر به ظاهر کم، در صورت تکرار، عواقب بسیار سنگینی دارند. 

مجازات حمل شیشه توسط کارمند دولت یا باند توزیع مواد مخدر

در پاسخ به این سؤال که جرم شیشه چیست، باید گفت حمل، نگهداری، خرید و فروش آن طبق قانون مبارزه با مواد مخدر، جرم تلقی می‌شود و بسته به مقدار و شرایط ارتکاب، مجازات‌های مختلفی از جمله حبس، شلاق، جریمه نقدی یا حتی اعدام دارد. حال اگر فرد مرتکب، کارمند دولت باشد، طبق قانون علاوه بر مجازات اصلی، به انفصال دائم از خدمات دولتی نیز محکوم می‌شود. این حکم به دلیل سوء‌استفاده از موقعیت شغلی و بی‌اعتمادی عمومی به شدت برخورد می‌شود.

از سوی دیگر، اگر فردی دیگران را برای حمل شیشه اجیر کند یا خود در قالب باند و شبکه توزیع مواد مخدر فعالیت داشته باشد، طبق ماده ۱۸ قانون مبارزه با مواد مخدر، در صورت سنگین بودن جرم (مثلاً اگر جرم اصلی حبس ابد باشد)، مجازات او اعدام و مصادره اموال خواهد بود. در سایر موارد، حداکثر مجازات حمل مواد مخدر شامل حال او می‌شود.

نکته مهم این است که اگر شخص، رئیس باند یا سرکرده شبکه باشد، مجازات او اعدام خواهد بود؛ چرا که در این شرایط، قانون او را مفسد فی‌الارض دانسته و تفاوتی بین حکم 200 گرم شیشه و سایر مقادیر در صدور حکم اعدام وجود ندارد.

سوالات متداول

جرم شیشه یا حکم شیشه چیست؟

در حقوق کیفری ایران، شیشه یا همون مت‌آمفتامین یکی از مواد مخدر صنعتی و بسیار خطرناک محسوب می‌شه. بنابراین، هرگونه فعالیت مرتبط با این ماده، جرم تلقی می‌شه و مجازات بسیار سنگینی دارد.

قیمت هر گرم شیشه در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

طبق بررسی‌های میدانی و گزارش‌های منابع غیررسمی، قیمت هر گرم شیشه در سال ۱۴۰۳ بین ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان متغیر است. این نوسان قیمتی تحت تأثیر عواملی مانند محل فروش، درجه خلوص، کیفیت ماده و شیوه توزیع قرار دارد.

یک گرم شیشه چند سانت است؟

یک گرم شیشه ممکنه فضایی حدود ۱ تا ۲ سانتی‌متر مکعب اشغال کنه، که مثلاً ممکنه تو یک کیسه خیلی کوچک (تقریباً به اندازه یه بند انگشت) جا بشه.

اگر به شکل تکه‌های درشت باشه، شاید طول یک یا چند کریستال به حدود ۰.۵ تا ۲ سانتیمتر هم برسه.

یک گرم شیشه چقدر است؟

یک گرم شیشه به اندازه‌ی یک قاشق چای‌خوری یا کمتر است و در قالب چند تکه کریستال‌ درشت یا پودر سفید براق دیده می‌شود.

حکم ۲۰۰ گرم شیشه چیست؟

بر اساس ماده ۸ قانون مبارزه با مواد مخدر اگر مقدار شیشه بیش از ۵۰ گرم باشد، مجازات اعدام در نظر گرفته می‌شود. همینطور در صورت تکرار جرم یا وجود شواهدی مبنی بر قصد فروش، مجازات حتمی‌تر و قطعی‌تر می‌شود.

حکم اعدام شیشه در قانون ایران چیست؟

طبق ماده ۸ قانون مبارزه با مواد مخدر و اصلاحات بعدی آن، اگر فردی بیش از ۵۰ گرم از مواد مخدر صنعتی مانند شیشه را حمل یا نگهداری کند، مشمول حکم اعدام می‌شود.